Segedínsky guláš

200 g bravčového bôčika, 200 g bravčového mäsa z pliecka, 2 cibule, 40 g masti, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 400 g kyslej kapusty, 20 g hladkej múky, pol lyžičky potlčenej rasce, 2,5 dl smotany.

Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme potlčenou rascou a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.

varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gulas-z-bb/5217-pouzi.html

 

Maďarský guláš

 www.youtube.com/watch?v=OIDjEkDbgmU

 

Potrebujeme:

cca do 1 kg hovädzieho mäsa, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 3 rajčiny, pór (alebo cibuľa), 4 strúčiky cesnaku, 1 PL rajčinového pretlaku, mletá červená paprika, korenie, soľ, mletá rasca, majoránka

Ako na to:

Mäso si nakrájame. Pripravíme si hrniec a nalejeme cca 5-6 PL oleja. Pridáme mäso. Opekáme cca 7-8 minút, kým pustí šťavku. Potom mäso vyberieme.
Do výpeku vložíme nakrájaný pór alebo cibuľu, nakrájanú zeleninu. Pridáme 1 PL rajčinového pretlaku a premiešame. Pridáme soľ, korenie, rascu a mletú červenú papriku. Podlejeme vodou (množstvo tak, aby bolo mäso prikryté). Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne, tj cca 3 hodiny. Ak treba, tak dolievajte vodu. Ak by ste to chceli zahustiť, nastrúhajte jeden zemiak.
Posledných 5 minút do konca, pridáme majoránku.

 

 


Anketa

Máte radi segedínsky guláš?

Áno, mňaaaaam:-)
80%
4

Nie, bleeeeeee:-(
20%
1

Celkový počet hlasov: 5


Diskusná téma: gulášiky

Dátum: 01.04.2011

Vložil: Mayli

Titulok: gulasik

Chichi prava gazdinka radi ostatnym zenam ako varit jo ? :D super stranka :D sikovna

Odpovedať

—————